maanantai 14. huhtikuuta 2014

Anonyymit ja nimimerkit

Tälläkertaa postaan sellaisesta aiheesta, kuin nettikiusaaminen. Musta on ihan käsittämättömän väärin, miten helposti netissä voi muita haukkua. Voi tehdä kaikenmaailman feikkitunnuksia, jakaa noloja kuvia uhreistaan, levittää valheita ja haukkua päin naamaa nimimerkin takaa. Musta se on väärin. Internet on tarkoitettu hauskanpitoon ja surffailuun, jokin siis minun mielestäni menee vikaan, kun joutuu lukemaan keskustelupalstoilta ruodintoja yksityiselämästään. 

Te jotka tätä toimintaa harrastatte, teiltä haluun kysyy, et mitä teidän päässä liikkuu? Okei, ymmärrän että onhan se helvetin hauskaa tehdä feikkitunnus ja aukoa päätään muille, mutta pitäisi muistaa missä menee hyvän maun raja. Nettikiusaaminen on rikos, josta voi joutua maksamaan kovat korvaukset. Tätä kannattaa miettiä kun trollailee jonkun toisen kustannuksella. 

Mua on kiusattu netissä, joten tiedän kyllä miltä se uhrista tuntuu. Voin sanoo, että ei mitään herkkua ole. Mä en ymmärrä, miten ihmisiä voi edes kiinnostaa niin paljon jonkun toisen elämä, että siitä pitää tehdä oikein keskustelu internettiin. Oonkin sitä mieltä että näillä kiusaajilla tuskin on elämää. Jos oikeesti on pakko päästä purkamaan vitutustaan tai pahaa oloaan, niin hanki päiväkirja. Sä et voi tietää miten paljon sun juttus voi muita satuttaa. 

Kiusaamisen uhreille haluun sanoo, että te ette oo yksin. Uskallan väittää että aika montaa nuorta kiusataan netissä joskus. Pysykää vahvoina, ilmiantakaa keskustelut, ja jos juttu menee kunnianloukkauksen puolelle, ottakaa screenshotit ja menää poliisin puheille. Luulis, että siinä vaiheessa tulee näillä kiusaajillakin kakat housuun kun kytät koputtaa ovelle ja vaatii korvauksia. 

Tämmöinen ajatusoksennus tälläkertaa. Musta on vaan niin väärin, että nimimerkin takana voi muka käyttäytyä ihan miten huvittaa. Kiusatut, pysykää vahvoina! Kiusaajat, katsokaa peiliin! 

Kuva: we♥it

:llä Elmiira

15 kommenttia:

  1. Hienoa pohdintaa :) toki postauksesta saisi vielä kiinnostavamman elävän elämän esimerkeillä, ettei tule avin yleisiä totuuksia kerrottua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosiaan mietin kerronko tuosta mun kiusaamiskokemuksesta tarkemmin, mutta tulin siihen tulokseen että se on liian arka aihe mulle.

      Poista
  2. Se on nii helppo vain kirjoittaa netissä sille toiselle paskaa. Yleensä ihmiset kiusaavat netissä, koska eivät uskalla päin naamaa. Mäki sain vittuilut yhiltä muijilta, kun olin jotain 15. Siitä meinattiin myös tehdä poliisijuttu. Sitte ku ne kuuli mihi asia olis edenny nii kyllä ne aika äkkiä tulivat pyytämään anteeksi sanojaan.
    Silti nykypäivisin, kun on kaikki instat, facet, blogit yms. on nii helppo vielä lisää kiusata, että sitä ei enään tapahdu vain siellä koulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sinäpä sen sanoit, onneks sun kiusaaminen saatiin loppumaan! :)

      Poista
  3. Kiusaaminen sen kaikissa muodoissa on väärin, mutta nettikiusaaminen ei jaksa herättää miussa suuria tunteita. Yleensä siltä välttyminen on äärimmäisen helppoa ja jos rupeaa vituttamaan liikaa, niin koneen voi sulkea. Tämän olen huomannut jo silloin alakoululaisena 15 vuotta sitten, kun pyörin mm. virtuaaliheppatalleilla.

    Mitä tulee poliisiasioihin, niin tosi harvoin poliiseja oikeasti kiinnostaa. Harvoin netin kiusaamistapaukset myöskään täyttävät kunnianloukkauksen määritelmiä ja tyhmäkin sen tietää. Sen vuoksi poliisilla voi aina uhkailla ja jossain tapauksissa se riittää, mutta yleensä kiusaajatkin kyllä tietävät mitä voivat tehdä joutumatta vaikeuksiin ja sen myötä tekevät sen.

    Internetissä vallitsevat (valitettavasti) viidakon lait ja sen vuoksi ne ala-asteella järjestetyt oppitunnit internetin vaaroista on melko tärkeitä. Nyt blogien aikakaudella ihmiset tuntuvat täysin unohtavan, että kaikkea ei todellakaan tarvitse jakaa kaikille tai jos jakaa, niin sen tekee omalla vastuulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta tuokin, mutta kyl mun mielestä myös nettikiusaamisessa vika on siinä kiusaajassa, eikä kiusatussa. Vaikka kiusattu kertoisikin omasta elämästään avoimesti, ei se silti oikeuta haukkumaan päin naamaa ja mustamaalaamaan.

      Poista
    2. Totta kai kiusaaminen on aina kiusaajan vika. Kiusaaja tekee sen päätöksen kiusata, joten totta kai syy on hänen. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että kiusaamiselta ihan oikeasti on helppo välttyä Internetissä ja tilanteesta poistua niin halutessaan.

      Poista
    3. Kyllä mä sen ymmärrän, ettei nettikiusaamiselta ole helppo välttyä. Kuten tekstissä sanoinkin "Uskallan väittää että aika montaa nuorta kiusataan netissä joskus."

      Poista
  4. Toi on niin totta toi postaus! Itse en onneks ole joutunut nettikiusauksen uhriksi, harmi että sä olet joutunut kokemaan sen :-( Mutta täyttä asiaa tässä postauksessa!

    VastaaPoista
  5. Totta joka sana. Miten ihmiset voikaa mennä niin säälittäväl tasol ettei jätä uhriaan rauhaan edes netis. Muistan ku eilisen yläasteaikani milloin musta jauhettiin ties mitä shittiä ympäri nettii. Ei paljoo naurattanu siinä vaihees ku koulupäivän loppuminenkaa ei antanu unohtaa muutamat ihmiset hetkeks. Että niin...nykyisin huvittaa ku muutaman vuoden kulues oon nähny pari heistä ja todennu, että keskenkasvuisen yläastelaisen tasol kaikki. Eräs tuli jopa kertomaan myötätunnon tarpees ettei oo muuta tehny viimeiset kolme vuotta ku vetäny pilveä ja nukkunu päiviä pois.

    http://gamblecalledlife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ikävää että suakin on kiusattu, mut kannattaa vaan jättää ne kiusaajat omaan arvoonsa. Sä olet vahva kun olet kestänyt sen kaiken :)

      Poista
  6. You go girl! Asiasta puhut, ja just tota mäkin pohdin hirveesti julkaistessani viimeisintä postaustani itsetunnosta. Mietin pitkään, kehtaanko julkaista täysin meikittömiä ja muokkaamattomia kuvia itsestäni, kun arvasin että sieltä kuitenkin tulee joku anonyymi haukkumaan... Ei ole kuitenkaan vielä tähän asti tullut ja oon ylpeä itsestäni että uskalsin :)

    ♥: http://sirujee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ettet oo saanut haukkuja ja uskalsit julkaista sen postauksen :)

      Poista
  7. Tosi kiva blogi sulla ja asut oulussa, ihan lähekkäin ollaan kun meitsi asuu limingas! 8)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)