lauantai 5. heinäkuuta 2014

AvautuminenMulta kysellään harva se päivä sairaudestani, ja jotkin kysymykset ovat niin henkilökohtaisia, että niihin on vaikea vastata. Niinpä päätin tehdä videon, jossa kerron omin sanoin sairaudestani ja siitä miten se on elämääni vaikuttanut. Kysyä saa, mutten lupaa että vastaisin kaikkeen, sillä jotkut asiat ovat niin henkilökohtaisia, että haluun jättää ne kertomatta. 

<3:llä Elmiira

62 kommenttia:

 1. Katoin tätä ihan tippa linssissä kunnes sanoit "pakkopaitanen Hannibal" ja hajosin ihan sikana :DD Anteeks mulla on outo huumorintaju. Mutta oot tosi rohkea kun puhut tällasista asioista avoimesti. Se on jännä miten aina kaikki kyllä kertoo mielellään pitkän tarinan vaikka jalkansa murtumisesta, mutta sitten mielenterveysongelmista on vaikea puhua ja ihmisten on vaikea myös kuunnella kun joku haluaa avautua... Mutta oot kyllä ihan huippu-kivan olonen tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja näköjää meillä on sama huumorintaju :D Mun piti pitkään miettii teenkö tätä videoo ollenkaa, mutta sitten ajattelin, että ehkä ihmiset alkaa pikkuhiljaa tajuaan myös mielenterveysongelmien olevan oikeasti sairaus, eikä vaan laiskojen marinaa.

   Poista
 2. voisko suhun tutustua missää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebook lienee helpoin kanava, Elmiira Rajaniemen nimellä löytää mut. Mutta jos laitat facessa kaveripyynnön laita samalla yksityisviestii jossa kerrot vähän kuka oot, koska en haluu kaikkia ihan randomeja kaverikseni :)

   Jos et omista facee niin sähköpostiin (elmiira.rajaniemi@gmail.com) voi ottaa yhteyttä, mutta luen sähköposteja harvemmin :)

   Poista
 3. musta on outoa et puhut paniikkihäiriöstä sairautena. siihen on lääkkeet ja tuskin sunlaisella se kestää parii vuotta pidempää. joo katoin videoo ehkä minuutin koska mua alko vituttamaan liikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla ei ilmeisest ole omakohtaista kokemusta paniikkihäiriöstä, mutta kyllä se on sairaus. Siksi siihen on olemassa lääkkeet. Se, että kyseisestä sairaudesta voi joskus parantua ei tee siitä yhtään väheksyttävämpää.

   Poista
  2. "Sunlaisella" =? :D Onneks anolääkärit voi päätellä sairauksien vaikeuden ja keston toisen ihmisen blogin perusteella... x)

   Poista
  3. Joo tätä mäki vähän ihmettelin :D

   Poista
 4. Aika rankkaa tavaraa, mutta hyvä et jaoit tän :) Vaikea ymmärtää mielenterveysongelmaa kun itsellä ei koskaan oo ollu mitään, mutta ehkä tää saa myös mua yrittää ymmärtämään kaveria, jolla on vaikea masennus. Sillon kun sillä on vaikea kausi meneillään niin en vaan välillä jaksa kattoa sitä vaikka senkään ajatukset ei varmasti lähe sieltä omasta päästä niinkun sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tää auttoi jotenkin ymmärtään sun kaverii. Onhan se tosi rankkaa katsoo kun läheisellä menee huonosti, mutta ei silloin tarvitse miksikään hengenpelastajaksi alkaa. Tärkeintä on et tukee ja kuuntelee :)

   Poista
 5. Tämä video avasi varmasti monen silmiä! Ja tästä sun blogista, kivoja kuvia ja astetta erilaisempi ulkoasu, erottuu mun mielestäni massasta. Keep it going girl! :-)

  VastaaPoista
 6. hyvä ja kiinnostava video ja upeeta että pystyt puhuun sairaudestas avoimesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon huomannut, että mitä enemmän kerron sairaudestani - sitä paremmin ihmiset ymmärtää. Halusin myös antaa ns "kasvot" mielenterveysongelmaisille ja todistaa, että mekin pystytään normaaliin elämään ja ollaan ihmisii siinä missä muutkin :)

   Poista
 7. Oon ollu sun kans samalla osastolla monta monta kertaa, hyvää jatkoo ja ihanaa kesää sulle. :) Tosi rohkeeta tehä tällanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mietin pääni puhki seuraavan viikon ajan, et kuka olet :D Kiitos! Hyvää kesää sullekkin :)

   Poista
 8. Voi ei, mitä kaikkea oot joutunu näin nuorena jo kokemaan... Olet upea ihminen ja mä uskon, että susta on mihin vaan! Paljon voimia sulle, oot tosi vahvanolonen taistelija.:) pysy vahvana, kaikki ansaitsis sunlaisen ystävän!(: Bea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, aloin oikeesti itkee! Ihana kommentti, kiitos tuhannesti :,)

   Poista
 9. Tää oli upee video! Oot vahva ja ihanan pirteä vaikka oot jo kokenu paljon. Tykkään tän blogin ulkoasusta ja bannerista! :)

  http://peaceforyoungmind.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Olet hurjan rohkea, kun oot uskaltanut kertoa tästä asiasta näinkin avoimesti omassa blogissas. Toivottavasti joku samassa tilanteessa oleva saa tästä postauksesta itelleen voimia. Tippa silmässä katoin tätä videota, itsekin entisenä koulukiusattuna. Toivon sulle kaikkea hyvää, olet kaunis, mukavan oloinen ja todella herkkä tyttö <3

  http://c-duracell.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Rohkeeta ja HIENOA avautua tänne sun blogiin tästä asiasta. Ja ai että kävi vituttamaan tuo ylempänä olleen anonyymin kommentti. Kuten itsekin sanoit, kyllä se on sairaus ja siksihän siihen on myös lääkkeet. Mä olen itse saanut aikoinaan pari paniikkikohtausta ja tiedän miten kamalalta se tuntuu. Tsemppiä sulle paljon myös jatkoon, vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä! :)

  http://love-ornothing.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvää kesää sullekkin, toivottavasti et saa enää niitä kohtauksia! :)

   Poista
 12. Toistelen näköjään edellisten kommentoijien sanoja, mutta oli todellakin rohkea teko avautua tuosta asiasta täällä. Kaikkee hyvää sulle jatkoon ja varmasti tuun kurkkaa joskus myöhemminkin mitä tänne blogiin kuuluu! Vaikutat ihanalta sydämmelliseltä ihmiseltä :-)

  http://mari-janita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanista sanoista :) Hyvää kesää sulle!

   Poista
 13. Pakko kompata muita. Olet rohkea ja vahva! Hienoa, että uskalsit kertoa tästä. :)

  VastaaPoista
 14. Oletko vielä yhdessä Tuomaksen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän mutkikas juttu... tavallaan ollaan yhessä koska ei kumpikaan haluu sillee erota, mut koska tää mun osastojakso on ollu meille molemmille tosi rankkaa ollaan päätetty, et edetään kaveripohjalta ja sit ku pääsen kokonaa pois katotaa mihi ratkaisuun päädytään. Tuomas tulee joka tapauksessa olee mun paras ystävä, vaikka sit päätettäiski erota :)

   Poista
 15. Ihan mahtavaa, että pystyt puhumaan asiasta noin avoimesti. Harva pystyy ja tästä on varmasti monelle apua :) Ihan huikee persoona oot kyllä. Oikein ihanaa Pariisin matkaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tuhannesti! Hyvää loppukesää sullekki :)

   Poista
 16. Tosi upeaa, että pystyt noin avoimesti kertomaan elämäsi iloista ja suruista. Pidin videosta paljon, Kiitos!:)

  VastaaPoista
 17. Mun mielestä on tosi rohkeeta uskaltaa puhua noin avoimesti, paljon tsemppii sulle! :-)

  http://tiiabc.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mulle enää nyt yhtä henkilökohtaista, kuin se että harjaanko hampaani aamulla :D tää sairaus on osa mua ja mun pitää vaan hyväksyy se :)

   Poista
 18. Mahtava toi video! Ja muutenkin tykkään sun kirjoittamis tyylistä :)

  VastaaPoista
 19. Ei liity tähän videoon, mut ootteko eronnu sun poikaystävän kans? D: Sain sellasen käsityksen että teillä menee hyvin

  VastaaPoista
 20. Hei Elmiira, täytyy sanoa että olet tosi rohkea ja vahva tyttö! On hyvä, että ihmiset uskaltavat tulla esille sairauksiensa takaa ja ottaa ne haltuunsa, siitä eivät hyödy ainoastaan he itse vaan myös me muut, sillä sairaus saa kasvot ja se muuttuu inhimillisemmäksi. Masennus ja paniikkihäiriöt ynnä muut mielenterveysongelmat ovat edelleen aivan liian suuri tabu tässä jatkuvaan suorittamiseen tähtäävässä yhteiskunnassa, jossa minkäänlaista heikkoutta ei suvaita. Vaikka itse olen kyllä sitä mieltä, että näitä asioita sairastavat ovat monesti niitä kaikkein vahvimpia, ainakin jos joutuvat kantamaan koko taakan yksinääm.
  Itsekin olen ollut taipuvainen masennukseen ja saanut paniikkikohtauksia, ja myös eräs läheisistäni kärsii näistä. Sitä on kamalaa sekä itse kokea että katsoa vierestä. Luulen, että videosi antaa monille, varsinkin ikäisillesi, samojen ongelmien parissa painiskeleville paljon voimaa jaksaa eteenpäin.

  Itse löysin tänne Demin kautta ja toivon todella, ettei mainitsemasi romahdukseen johtanut asia ollut demittäjien aiheuttama. Asiat menivät silloin aivan liian pitkälle. Seurasin tilannetta sivusta, ja kyse oli ehdottomasti nettikiusaamisesta. Anonyyminä on helppo huudella (itsekin sitä parhaillaan teen, tosin toivottavasti hieman miellyttävämmin), eikä aina tule ajatelleeksi nimimerkin takaa löytyvää ihmistä.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja parempia aikoja (en epäile yhtään etteikö niitä olisi tulossa) :)

  VastaaPoista
 21. mua alko itkettää.. mun paras kaveri oli anoreksian takia sairaalas varmaa pari kuukautta, se puhu muille muttei mulle, sitä kävi kattoon muut mut mä en saanu mennä, se jätti mut ihan ulkopuolelle. se oli mulle rankkaa ja varmaa ilkeetä sanoo näin mut sillon oli mun "pohja". mä sain kauheita angsti- ja ahistuskohtauksia, ei mulla ollu ketää kelle puhua. musta on tosi hienoo et sä pystyt puhuun asioista. oon lukenu sun blogia mutten uskaltanu kattoo tota videota ku vasta nyt. hienoo nähä millanen ihminen sä oot, ees osittain. tsemii sulle tosi paljo, koita jaksaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon :) Harmi että ystäväsi blokkas sut ulkopuolelle, mutta uskon että löydät varmasti parempia kavereita!

   Poista
 22. onko kaikki kunnossa ?? et oo postaillu pitkään aikaan =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän tällä hetkellä taukoa bloggaamisesta, koska olen taas sairaalassa.

   Poista
 23. Ootko sä vielä jossain , et oo päivittänyt mitään somea pitkään aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon taas joutunut sairaalaan, joten päivittelen blogia sit ku täältä pääsen

   Poista
 24. Hei Elmiira!
  Onko sulla kaikki hyvin, mitä sun elämään tällä hetkellä kuuluu?<33 toivon sulle niin paljon myötätuulia elämääsi. Oot tosi tärkee ja selviit mistä vaan! Palaa kun jaksat, mut halusin vaa sanoa et ikävä on<3 :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee ihan hyvin, vaikka oonkin tällä hetkellä sairaalassa. Aijon pitää nyt vähän taukoo bloggaamisesta.

   Poista
 25. Missä sä nykypäivinä oot? käytkö koulussa tai muuta?

  VastaaPoista
 26. omg, ollaan juteltu livenä enkä tajunnu että sun menneisyys on ollu tällanen koska oot aina vaikuttanu kiltiltä tytöltä. Olit kuitenkin tosi mukava. :) Kiitos kun jaoit tän ja toivon, että sun elämä menee hyvin. Älä välitä muista ihmisistä jotka pitää pilkkanaan tai haluaa huvittautua sun tekemisistä, mieti miten sisällötöntä niiden elämä täytyy olla.

  VastaaPoista
 27. Millon palaat? :( et oo päivittäny instaakaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon edelleen sairaalassa, joten en pysty täältä käsin päivittään. Lupaan kyllä palata heti kun saan pidemmän loman, tai pääsen kokonaan kotiin :)

   Poista
 28. Voimia <3 ikävä sua..

  VastaaPoista
 29. Heippa! Mun on pakko tulla kertomaan näin paniikkihäiriöisenä ja muutenkin mt-ongelmaisena, että oot aivan uskomattoman vahva ihminen! Paraikaa osastolta lomilla (hyvin onnellisena siitä) ja toivon parantumista. Toivon että sunkin asiat paranisi! Ihanaa kesän alkua sulle Elmiira!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja tsemppii sulle, sä oot vahva ja pystyt selättään sairautes<3 Hyvää kesän alkua sullekki! :)

   Poista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)