sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Hiihtoloma in da Ylläs


Tänään tultiin takaisin kotiin viikon kestäneeltä hiihtolomareissulta. Se onkin syy, miksi en ole postaillut pitkään aikaan. Vaikka aluksi vastustinkin mökille lähtöä, voin nyt jälkikäteen sanoa, että
tää oli todella onnistunut ja kiva reissu!

Lauantaina suunnattiin heti aamusta rinteeseen. Meillä oli perheen lisäksi matkassa mukana Alikan kaveri Netta. Olin aluksi ajatellut, että mulla tulee olemaan tylsää yksin ankkurihississä, mutta onneksi kuulokkeet ratkaisi tämän ongelman. Ekana päivänä oli tosi kova sumu ja laskiessa näki vain metrin eteensä. Laskettiin tuttuja ja turvallisia rinteitä ja totuteltiin taas skimbaamiseen. Syömässä kävimme Aurinkoravintolassa, ja siellä ei kyllä annoksen koossa säästelty! Hyvä että jaksoin syödä koko annoksen loppuun.

Toisena päivänä sumu oli vähän laantunut ja lähdettiin hyvillä mielin rinteeseen. Laskettiin edelleen rinteitä, eikä menty vielä metsään, vaikka mua kyllä länsirajan tiheät metsiköt olisi houkutelleet. Syötiin salaatit hesellä ja voin sanoo, että katkarapu salaatti on mun uus suosikki! Joskus puoli viiden aikaan mä kyllästyin laskemiseen ja menin alas kahvilaan odottamaan tyttöjä. Kun neidit lopulta suostuivat lähtemään rinteestä, suunnattiin autolla takaisin mökille.
Kolmantena päivänä mentiinkin sitten parkeille treenaamaan hyppyjä! Mä ihan yllätin itseni, kun uskalsin hypätä korkeasta hyppyristä ekaa kertaa. Käytiin myös kiertoajelulla Gondolilla, eli mentiin sillä ylös ja alas. Alas mennessä kuvasin postauksen alussa olevan videon. Sitten joku keksi, että hei mennään toiselle puolelle tunturia, ja niin me hiihdettiin siirtymäreittiä pitkin Äkäslompolon puolelle ja laskettiin tuolihissille. Jossain vaiheessa kylmä sai vallan ja oli pakko mennä kahvilaan lämmittelemään. Siellä joku nainen tuli haastattelemaan meitä johonkin nuorten lehteen. Illalla palattiin takaisin mökille ja kuultiin että äiti oli sairastunut flunssaan. Illalla katsottiin vielä muumio leffa ja vaikka se oli kai tarkoitettu jännäriksi, ei meidän naurulle meinannut tulla loppua!


Tiistaina lähdettiin aikaisin rinteeseen, että ehdittäisiin illalla keikalle. Tytötkin ottivat lautojen sijasta sukset ja niinpä me mentiin tutkimaan länsirajan metsiä. Alika lensi naamalleen yhden ison kiven kohdalla, mutta muuten selvittiin vammoitta. Käytiin hesellä syömässä ja loppupäivä laskettiin parkissa. Illalla laittauduttiin nätiksi ja mentiin Taiga-ravintolaan, sillä siellä oli JVG:n ja Sini Sabotagen konsertti. Iloiseksi yllätykseksi Alma Miettinenkin esiintyi Sinin kanssa. Mä fanitin Almaa sen Idols aikoina ja jos tämä tyttö joskus erehtyy levyn tekemään, niin mä tuun varmasti ostamaan sen! Keikka oli älyttömän upee kokemus ja mä aloin tykkään entistä enemmän Sinin ja JVG:n musiikista. Keikan jälkeen saatiin nimmarit ja yhteiskuvat!

Keskiviikkona Hannu ilmoitti olevansa Ylläksellä, joten mä lähdin hänen ja hänen pikkuveljensä Timon kanssa rinteeseen. Laskettiin pääasiassa rinteitä, sillä kun mentiin metsään Hannu onnistui laskemaan päin puuta. Sumu oli todella kova ja eteensä tuskin näki. Käytiin syömässä hesellä (kamala miten epäterveellinen tää mun ruokavalio on!) ja Kammissa lämmittelemässä. Lopulta Gondolihissi suljettiin kovan tuulen vuoksi, eikä meillä ollut enää intoa lähteä ankkurihissiin. Niimpä mentiin Taigaan juomaan. Mä tilasin limsan, mut Hannu vähän väkevämpiä shotteja. Kun iskä tuli hiihtämästä käytiin ostamassa mulle uusi ihana punainen laskettelutakki! Se on tosi lämmin ja tykkään siitä kovasti, voittaa mun resuisen vanhan takin mennen tullen! Mökillä datailin ja lueskelin kirjaa loppuillan.


Torstaina en mennyt rinteeseen ollenkaan, sillä lippu oli jo loppunut. Jäin siis äitin kanssa mökille pitämään sille seuraa. Kirjoittelin mun työn alla olevaa novellia, datailin, lueskelin kirjaa ja sen sellaista. Illalla katsottiin salkkarit ja sitten meninkin jo nukkumaan.

Perjantaina yllätin itseni lähtemällä iskän kanssa hiihtämään - viiden vuoden tauon jälkeen! Ei se loppujenlopuksi edes ollut kamalaa, mutta ei musta mitään latujen kuningatarta tule. Hiihdettiin 6 kilsaa ja käytiin Lainion Krouvissa limsalla. Aurinko paistoi ja sää oli mitä mainioin. Kun päästiin takas mökille meitä tyttöjä alkoi poltella rinteeseen meno upean sään vuoksi, joten ihana äiti lähti sairaana kuskaamaan meitä mäkeen. Laskettiin varmaan kaikki Ylläksen rinteet ja sää oli tosiaankin upea! Illalla jännitettiin Emma Gaalaa, mutta mun suureksi onneksi rakastamani Haloo Helsinki! sai jopa kolme pystiä!


Lauantaina lähdin iskän ja tyttöjen kanssa kylpylään, vaikka mulla olikin vähän flunssainen olo. Oli ihana päästä rentoutumaan lämpimiin porealtaisiin. Syötiin hampparit allaskahviossa. Tää mun ruokavalio on ollut mökillä aikamoisen epäterveellinen, mutta siihen aijon tehdä nyt kotona muutoksen. Kun tultiin kylpylästä käytiin vielä autolla Levin huipulla ja siellä tuuli niin kovasti, että puiden oksat katkeilivat! Sitten ajettiin takaisin mökille syömään.

Tänään heräsin aamulla jäätävään flunssaan ja aivasteluun. Ilmeisesti kylpyläreissu ei tehnyt yhtään hyvää mun alkavalle flunssalle. Olin niin huonovointinen, etten voinut osallistua edes mökin siivoukseen, vaan makasin puolikuolleena sängyssä. Mulla on tapana sairastella aina silloin, kun siihen ei olisi mitenkään sopiva hetki. Huomisesta koulupäivästä en voi edes haaveilla. Automatka meni räkimisestä huolimatta nopeasti. Pysähdyttiin syömään Vihreällä Pysäkillä ja käytiin Haaparannassa tyhjentämässä Candy World. Nyt ajattelin rentoutua loppupäivän viltin alla kuumaa teetä hörppien, jos se vaikka auttaisi nuhaan. Tästä tuli aika pitkä postaus ja rispektit sille joka jaksoi lukea! Tämä potilas sukeltaa nyt viltin alle!


<3:llä Elmiira

31 kommenttia:

  1. Mukavalta vaikuttaa sun hiihtoloma! :>
    Ihana muuten toi ensimmäinen video. Laskettelu on muuten vaan niin parasta talvisin!

    http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä olikin hauskaa :) Ja kiva jos meidän sekava ja nauruntäyteinen video piristi!

      Poista
  2. Mahtavia maisemakuvia! Ulkoasu on muuten mukava, mutta omaan makuuni banneri on turhan iso, varsinkin kun blogin nimi on niin pienellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, valitettavasti en osaa laittaa banneria pienemmäksi :(

      Poista
  3. Tosi kivoja kuvia, ja muutenkin mukavan oloinen blogi! Ja katoin et sulla on tosi ihanan väriset silmät:p

    http://mycherie-milla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus ja oli kiva kun oli paljon kuvia :)

    VastaaPoista
  5. Sun blogiin törmää aika useesti Demi.fissä :D
    Ei siinä, tosi kiva kun on paljo hyvälaatusia kuvia! (:

    http://tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo oonhan mä tätä siellä mainostanu :D kiitos :)

      Poista
  6. Näissä kuvissa tulee jotenkin tosi kivasti esille miten kauniin väriset silmät sulla on! <3

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
  7. Heti ekana pakko sanoa: noi sun silmät on jotain niin rakkautta <3 ihania kuvia tässä postauksessa, ihan rupee harmittamaan kun en osaa hiihtää tai saatika sitten lasketella :D

    http://ohleopardd.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Ei se hiihto ja laskettelu loppujenlopuks oo ees vaikeeta!

      Poista
  8. Iiiihania talvikuvia! Oon tällä hetkellä kotikaupungissani käymässä Etelä-Suomessa ja täällä on käytännössä jo ihan loppukevät, joten on niin ihana nähdä lumikuvia!! :)) Ja miksi ihmeessä vastustit mökkilomalle lähtöä, kannattaa lähteä aina reissuun, kun on mahdollisuus!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vastustin mökille lähtöä, koska ajattelin, et mulla tulee olemaan tylsää kun pikkusiskolla on kaveri mukana, mutta hyvin nuo ottivat mutkin mukaan juttuihinsa :)

      Poista
  9. Vähäks oon kade kun oot päässy Sabotagen keikalle :D Vaikka tuun "vähän" jälkijunassa niin luukutan salilla nykyään AINA levikset repee :D

    VastaaPoista
  10. Ompa sulla kauniin väriset silmät :)

    http://lfdy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  11. Oi, ihanan talvisia kuvia! :) mun nälkää ei tainnut helpottaa tuon pizzakuvan katsominen, hah :D!

    http://niina-tuulia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tuo pitsa oli kyllä hyvää, vaikken ollut ennen maistanut!

      Poista
  12. Voi ihania kuvia ! Muutenkin tosi kiva postaus, ja ehdottomasti plussaa kuvien suuresta määrästä !:D

    http://just-fucking-go-for-it-karo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  13. Miks oot poistaut sun blogista kaikki jutut liittyen siihen sun albanialaiseen poikaystävään? Eikö olis lukijoita kohtaan ihan reilua vain kertoa että erositte eikä piilotella asiaa noin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistin ne jutut koska tosiaan erottiin. En mä tätä asiaa mitenkään salaile. Olen kommenttiboksiin kysyjille kertonut erosta, mutten näe tarpeelliseksi tehdä asiasta erillistä postausta, koska en edes tiedä miten asian esittäisin. Kyllä moni varmaan tajus jo siitä kun poistin ne postaukset, ettei olla enää yhdessä ja tosiaan vastaan jos joku kysyy.

      Poista
  14. Ei hitsit mä vaan toistan muita kommentoijia, mutta en pääse vaa siitä asiasta yli et oon niin katkera kun sulla on noin nätin väriset silmät ! Ps mäkin haluisin johonki Lappiin käymään :(

    VastaaPoista
  15. Kuulosti kyllä tosi kivalle lomalle! :) Meillä on ollut aina tapana käydä perheen kanssa viikkko lapissa joka talvi, mutta tänä vuonna en pääse mukaan.. En kerinny ees rinteeseen tänä talvena, kun lumet suli :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä olikin kivaa, en kadu hetkeäkään sitä että lähdin! :) Harmi ettet päässyt tänä talvena rinteeseen, mutta onneksi se on talvi ensi vuonnakin! :)

      Poista
  16. Onpa kiva tuo gifi tuolla välissä! :)

    VastaaPoista
  17. Ihania kuvia Lapista!! :) ja oot hurjan nätti!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)