perjantai 21. marraskuuta 2014

Täällä taas

Siitä on ihan liian kauan kun viimeksi kirjoitin, mutta mä todella tarvitsin ns "luovan tauon". Tosiaan erottiin alkukesästä Tuomaksen kanssa, mutta en haluu spekuloida sitä sen enempää. Eron jälkeen tuli päivä jolloin täytin 18, sinä samana päivänä lähdettiin Pariisiin äitin ja Alikan kanssa, koska iskä pyöräili Team Rynkebyn tiimissä Helsingistä Pariisiin. Tämän pyöräilyn tarkoituksena oli kerätä rahaa syöpälapsille ja meidän oli määrä mennä Eiffeltornin juurelle iskää vastaan. 

Loma alkoi lupaavasti, mutta mulla oli kokoajan kauhee draivi päällä. En malttanut olla paikoillani ja olin kauheen innoissani kaikesta. Tuntui ihanalta olla vihdoin täysi-ikäinen. Pariisi vaikutti unelmien kaupungilta ja olin varma että tästä tulee paras loma ikinä - voi kuinka väärässä olinkaan!

Ekat päivät meni hyvin, mutta muistaakseni kolmantena lomapäivänä otin vahingossa yliannostuksen unilääkettä. En muista tarkalleen miten siinä niin kävi, mutta olo oli kamala ja jouduin muutamaksi tunniksi sairaalaan. 

Tän keissin jälkeen mulla alko mennä huonommin. Itse en muista koko loppulomasta juuri mitään, en muista sitä kun näin Eiffel-tornin, taikka sitä kuinka vastaanotettiin iskä. Sen kuitenkin muistan, että porukat totes mun voinnin olevan niin huono, että jouduin sairaalahoitoon. Jos pitäis valita kamalin kokemus mun elämässä, niin se ois ehdottomasti Pariisin sairaala. Ruoka oli jotain niin järkyttävää, että siihen ei edes raatokärpäset koskisi. Mä en tuona about kolmena viikkona syönyt juuri mitään ja laihduinkin siksi about kymmen kiloo. Mulle syötettiin lääkeliuoksia, joiden makua vois verrata bensiiniin ja hoitajat puhu vain ranskaa. 


Kun lopulta pääsin lentämään Suomeen olin helpottnut, vaikka tiesinkin, että joutuisin takas osastolle, Suomessa meininki on kuitenkin niin paljon mukavampaa, että se tuntui suorastaan paratiisiltä Ranskan osastoon verrattuna. 

Nyt olen ollut sairaalassa elokuusta asti eri osastoilla. Tällä hetkellä olen avohoidossa Lakeuden yksikössä joka sijaitsee keskellä peltoa. Jos sijaintia ei oteta huomioon tää on tosi rento paikka. Saan tulla ja mennä miten haluun ja käyttää omaa konetta ja kännykkää. Tällä hetkellä olen kotona lomalla sunnuntaihin asti. 

Pitkän harkinnan tuloksena päätin keskeyttää lukion. Mä oon niin paljon jäljessä, että ois kova työ saada muut kiinni ja nyt kun miettii niin en mä välttämättä ees tarvi sitä valkoista lakkia pärjätäkseni elämässä. Tällä hetkellä suunnitelmissa ois hakee Luoville media-assistentti linjalle, koska se tuntuu mulle sopivalta ja kiinnostavalta alalta, jossa ainakin on töitä. 

Pahoittelen sitä, etten ole postannut, mut mun elämä on ollut vaan niin sekasin että halusin pitää vähän taukoo bloggaamisesta. Tää on yksi henkilökohtaisimmista teksteistä, joita oon koskaan kirjottanu ja mietin pitkään uskallanko julkaista tätä. Toivon että ihmiset ymmärtää, etten ole sairauttani valinnut, enkä voi siihen oikeastaan juuri vaikuttaa. Arvostan kaikkia lukijoita ja palautetta jota oon saanut. Kiitos kaikista tsempeistä ja tuesta jota ootte mulle antanut. Ihanaa joulun odotusta jokaiselle!


<3:llä Elmiira

12 kommenttia:

 1. mistä olet saanut päähäsi, että media-assistenteilla olisi hyvä työllisyystilanne?

  VastaaPoista
 2. Media-assistenttien on todella vaikeaa saada töitä. En suosittele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt tätä... mut en kyllä keksi muutakaan alaa mikä kiinnostais tällä hetkellä

   Poista
 3. Media-alalla ei valitettavasti ole runsaasti töitä tarjolla. Kilpailu työpaikoista on raakaa, enkä todellakaan suosittele media-assistentiksi kouluttautumista ellei sinulla todella ole alaan intohimoinen suhtautuminen, loistava visuaalinen silmä ja palo alalle, jossa saat(joudut) kehittämään itseäsi jatkuvasti todella nopeasti. Taso on myös koulujen pääsykokeista lähtien uskomattoman kova.

  "Suomen korkeakoulujärjestelmä suoltaa työelämään nyt tradenomeja ja _medianomeja_(media-alan AMK-tutkinto) sellaista vauhtia, että lähes varmin paikka törmätä näihin ammattilaisiin on jokin koulutusta vastaamaton työ: esimerkiksi lähikaupan kassa tai asemahallin siivooja."(http://www.kauppalehti.fi/etusivu/haluatko+herraksi+nain+paadyt+kaupan+kassalle/20100918911) En nyt halua murskata unelmiasi, mutta itse media-assistenttina voin kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että työllistymisen kannalta tämä ala on ehkä insinöörien, taidealojen ja tradenomien jälkeen huonoimmassa jamassa. :( Toivottavasti et ota nokkiisi tästä kommentista, mutta koulutuspaikan valinta on todella iso päätös, ja media-alalle hakiessa on hyvä tiedostaa sen työllisyystilanne.

  Tsemppiä sinulle, olet selvästi kokenut kovia. Vaikutat tosi rohkealta, kun uskallat kirjoittaa näin avoimesti blogiisi, se ei varmasti ole helppoa. Muista aina, että asioilla on tapana järjestyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään ota nokkiini, vaan olen kiitollinen tästä kommentista. Mulla on näköjään ollut ihan väärä käsitys media-assareiden työtilanteesta. Pitää vielä harkita minne haen, mutta toisaalta jos en yritä niin en ainakaan onnistu.

   Poista
 4. Voii taas sä oot kokenut niin paljon kaikkea negatiivista :( Onneksi osa päivistä Pariisissa meni kuitenkin hyvin! Sä oot niin vahva ihminen! Keep going, tee ratkaisut vaan omasta näkökulmasta ja työllisyystilannekkin voi parantua vielä huomattavasti tässä vuosien myötä :) Ja tärkeintähän se on, että opiskelee sitä asiaa, josta nauttii! Paljon voimia ja kaikkea hyvää sun elämään <3
  Ihanaa kun oot taas palannut blogimaailmaan, mutta oman jaksamisen mukaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja tsemppauksesta!<3 :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen blogi sulla, jään seuraamaan :) Siitäkin syystä, kun luin esittelysi itsestäsi niin huomasin, että meillä on täysin samat oireet... tähän mennessä saatat olla ainoa joka voi ymmärtää mua hyvin. mulla on myös aivan kaikkea, muttei ole pystytty diagnisoimaan mitään.
  Jätin varalta ton omanki blogin jos kiinnostaa kurkata

  http://itfeeel.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva jos saat mun blogista jonkinlaista vertaistukea. Käyn kurkkaa sun blogii! :)

   Poista
 6. Hyviä kuvia, kivan selkeä ja mielekiintoiset jutut blogissasi! :)

  http://self--made.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)