sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Viikko pupunruoalla

Ensin se oli pelkkä vitsi "vois elää viikon kasvisruoalla", lopulta kuitenkin päätin kokeilla olisiko minusta, vannoutuneesta lihansyöjästä elämään viikko ilman lihaa. Päätin toteuttaa tämän ihmiskokeeni kun tulin viikoksi porukoille, koska siskoni on kasvissyöjä ja olisi helpompi luopua lihasta kun ei toinenkaan sitä syö. 

Ekat päivät meni ihan hyvin, huomasin että mä pystyn tähän. Välillä ajatukset grillatusta pihvistä nostivat päätään, mutta päätin pysyä tavoitteessani. Sain huomata miten paljon erilaisia vaihtoehtoja lihalle on, suurinosa niistä ihan hyvänmakuisia. 

Tänään oli kokeeni viimeinen päivä ja voin rehellisesti sanoa onnistuneeni. Ei musta koskaan kasvissyöjää tule, mutta tää oli ihan hauska kokeilu. Huomasin, että ilman lihaakin pärjää ihan hyvin. Suosittelen kaikkia lihanystäviä kokeilemaan kasvisruokaviikkoa! 

Kuva: weheartit

<3:llä Elmiira

22 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen kokeilu. :) Pitää itsekkin kokeilla. Herkullisen näköinen tuo hedelmäkuva :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä kivalta! Vois joskus itsekin kokeilla, ihan testimielessä, sillä en mä kyllä lihasta koskaan kokonaan luopuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään pystyis luopumaan lihasta kokonaan, mutta tää oli ihan hauska testi ja oli kiva huomata että pystyin siihen :)

   Poista
 3. Erilaisia kasvisruokia olisi kyllä kiinnsotava päästä maistelemaan eikä aina vain niitä koulun pahoja kasvispihvejä D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa tosiaan kokeilla erilaisia reseptejä :)

   Poista
 4. Tosi kiva lukea tällaisesta kokeilusta! :) Itse pyrin syömään täysin kasvipainotteisesti, kotiin en osta yleensä ollenkaan lihaa, mutta joskus kylässä tai ulkona syödessä saatan syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että nostan hattua! ite en pystyis olee kasvissyöjä :)

   Poista
 5. Täähän on jännä kokeilu :) Minkälaista sapuskaa tuli sitten maisteltua? Olin viime viikolla ohjailemassa leiriä, ja siellä meidän sapuska oli kasvispainotteista, joskin lihaakin löytyi silloin tällöin. Hyvin maustetut soijaviipaleet ainakin maistuivat ihan kanalta, ja moni muukin uusi tuttavuus jätti ihan positiivisen mielikuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuli syötyä ainakin erilaisia salaatteja, soijarouhepastaa, tofua kiinalaisittain, härkäpapuhampurilaista, pinaattipastaa, avocadoleipää, falafelejä, juuressosekeittoa ja tofurisottoa :)

   Poista
 6. Mä olen pohtinut viime aikoina juuri kasviruokaviikon pitämistä, mutta vanhempien luona tällä hetkellä punkatessa olen kokenut helpommaksi jättää sen vielä toistaiseksi välistä (ettei heidänkin tarvitse). Sen sijaan olen päättänyt tutustua mahdollisimman laajasti erilaisiin kasvisruokiin. Tykkään hyvästä ruoasta, oli se sitten kasvisruokaa tai jotain muuta, joten tavoite on erilaisia kasvisruokia säännöllisesti kokeillen löytää hyviä annoksia, joita sitten voi lisätä "arjen rutiiniruokiin".

  Erika/Paluumuuttajan päähänpistot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusiskoni on meidän perheestä ainut kasvissyöjä, joten hän tekee yleensä omat ruokansa itse. Toki ymmärrän, että on helpompi syödä samaa mitä muut :)

   Poista
 7. Hyvä sinä, viikkokin on jo tosi paljon! Mä en varmaan pystyisi siihen, vaikka eihän siinä mitään menetä jos vaikka kokeilisi :D Tällainen kokeilu varmasti avartaa paljon, joten tekisi oikeasti mullekin tosi hyvää haha.

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin aluksi varma, etten pysty siihen mut lopulta se viikko meni tosi nopeesti eikä tuntunut edes vaikeelta :)

   Poista
 8. Oon itekin miettinyt samanlaista kokeilua, täällä kans yks erittäin vannoutunut lihansyöjä! Joku päivä, jos satun menemään jonkun pupunruokaa kittaavan kaverin luokse yökylään, aion ehdottomasti testata. Mutta tosi mageeta hei, että kestit viikonkin! Musta tuntuu, etten ite pystyisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa kokeilla! En olisi itsekään uskonut että pystyn tähän :D

   Poista
 9. Minäkin olen miettinyt tätä kasviskokeilua, koska miksipä ei! Itselläni ainakin stressaavina aikoina liha ja maitoproteiini aiheittavat jäätävää vatsakipua, turvotusta ja pahoinvointia.

  Pitäisiköhän ihan varata kalenteriin nyt päivmäärä, milloin aloittaa!

  http://tasapainoaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Eikä tarvii ihan vegaaniksi ryhtyä, sekin on jo paljon kun jättää lihan pois :)

   Poista
 10. Mä joskus lukiossa olin kuukauden syömättä lihaa, kokeilu mielessä. Nopeesti meni kuukaus, mutta ei musta kasvissyöjää tule :-)

  http://osakaksi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olis varmaan pystynyt olemaan kuukautta, tuo viikko riitti mulle ihan hyvin :D

   Poista
 11. Musta ei kyl olis tähän :D teen jonkin verran ruokia ilman lihaa, mutta kyllä se pihvi on valitettavasti parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä pihvi on parasta, enkä aluksi edes uskonut että pystyisin tähän :D

   Poista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)