perjantai 13. joulukuuta 2013

Telkkarissa kerrotaan, kuinka painoa pudottaa

Tänään postaan sellaisesta aiheesta, kuin laihduttaminen ja ulkonäköpaineet. Musta on todella surullista, että niinkin moni ihan normaalikokoinen teinityttö tuntee tarvetta laihduttaa itsensä anorektisiin mallin mittoihin. Ymmärrän kyllä niitä, jotka ovat oikeasti ylipainoisia ja yrittävät laihduttaa itseään terveempiin mittoihin, mutta musta on ikävää, että niin moni ihan normaalipainoinen teini tuntee tarvetta laihduttaa. Tästä voi osakseen syyttää mediaa, joka luo meille valtavat paineet siitä miltä pitäisi näyttää. Miksei kaikki voisi olla hyviä omana itsenään? 

Olen seurannut läheltä ihmistä, joka sairastaa anoreksiaa, ja se ei ole mitään ihanaa katsottavaa. Tulee sellainen voimaton tunne, kun ei voi tehdä mitään. Silloin haluaa vain sanoa että, älä laihduta, sinä olet hyvä tuollaisena. Jokainen on kaunis omana itsenään. Kaikissa meissä on virheitä, mutta virheet tekevät ihmisestä täydellisen. 

Mullakin on ollut aika jolloin tunsin itseni kuin miksikin sotanorsuksi. Se oli silloin kun lihoin lääkkeiden takia noin 20 kiloa. Olin ennen lihomistani ollut todellinen kukkakeppi, mutta normaalimitoissa tunsin itseni lihavaksi. Kun katsoin itseäni peilistä tunsin häpeää ja inhoa. Mietin miten saatoinkaan päästää itseni sellaiseen kuntoon. 

Lopulta opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Ei mun tarvitse olla mallin mitoissa tullakseni rakastetuksi. Mä kelpaan juuri tällaisena. Ja niin kelpaat sinäkin. 

Musta jokaisen ois hyvä pysähtyä miettimään, mikä oikeasti on elämässä tärkeää. Loppujenlopuksi kilot on vaan kiloja ja uskonpa että ihminen on jopa onnellisempi silloin kun syö mitä haluaa ja nauttii elämästään, sen sijaan että noudattaisi kurinalaista dieettiä ja kieltäisi itseltään kaikki herkut. Rakastakaa toisianne ja nauttikaa elämästä!


<3:llä Elmiira

12 kommenttia:

 1. Hyvä postaus Elmiira! Samoilla linjoilla olen sun kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. Ei ne teinit oo pelkästään niitä jotka laihduttaa aina. Ja miks ei sais laihduttaa jos haluaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei tietenkään pelkästään teinit laihduta, mut jotenki musta tuntuu että teineihin kohdistuu eniten ulkonäköpaineet. Ja miksi laihduttaa jos on normaalipainoinen?

   Poista
 3. Tuli jotenki nii hyvä fiilis tästä :3 Oon niin samaa mieltä! Itellä vielä vähä ongelmia oppia hyväksymää itteni mut tää jotenki loi uskoo sille että oon iha hyvä tämmösenä :3

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus :) kivan lyhyt ja ytimekäs. Onneks nykyään kauneusihanteet on muttumas terveemmäks ja lihaksekkaammaks!
  http://training-diaries.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mustakin on hyvä että nykyään ihannoidaan enemmän lihaksia kuin anorektisen laihaa kroppaa :)

   Poista
 5. Taas tosi mielenkiintonen postaus! Kirjotat hyvin ja asiaa!!

  VastaaPoista
 6. mikä lääke aiheutti sulle painonnousun ?

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)