keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mielipide teiniäideistä

Tää postaus on virunut luonnoksissa jo jonkun aikaa, mutta nyt sen on aika nähdä päivänvalo...

Teiniäidit, aihe joka herättää paljon keskustelua ja erilaisia mielipiteitä. Tässä postauksessa kerron oman mielipiteeni. Mä en ymmärrä miks niin usein teiniäitejä syrjitään. Oon monesti törmännyt esimerkiksi Demi.fin keskustelupalstalla keskusteluihin jossa joku teini kertoo olevansa raskaana ja lähes poikkeuksetta sinne eksyy niitä "Eih, taas yksi tenumamma maailmaan, pilaat lapses elämän", "onks kivaa olla yhteiskunnan pohjasakkaa?" tyylisiä kommentteja. Ihan oikeesti, miten kukaan voi väittää että sen lapsen elämä tulee oleen yhtä helvettiä vaan, koska sen äiti on keskivertoa nuorempi. Mä tiedän tapauksia, joissa aikuiset ihmiset eivät kykene huolehtimaan lapsistaan, kun taas jotkut teinivanhemmat ovat todella hyviä kasvattajia. Mua ärsyttää myös se yleistys, että jos oot saanut lapsen nuorena päädyt automaattisesti sossun luukulle. Jokainen vastaa omasta tulevaisuudestaan ja Suomessa on sen verran hyvin asiat, että voi nuorena lapsen kanssakin päästä hyvään ammattiin. Tietenkin se vaatii enemmän ponnisteluja, mutta se on mahdollista. 

Teidän, jotka haukutte nuoria äitejä kannattaisi miettiä sanoisitteko samoja asioita raskaana olevalle 30 vuotiaalle? Mikä oikeuttaa sut tuomitsemaan jonkun ihmisen valintoja, tietämättä sen ihmisen elämäntilanteesta tuon taivaallista? Kannattaisi miettiä tilanne omalle kohdalleen. Jos sinä tulisit raskaaksi nuorena ja vaikeasta tilanteesta huolimatta päättäisit pitää lapsen, haluaisitko saada samanlaista kommenttia? 

Mä oon monesti miettinyt tilannetta omalle kohdalle. Jos tulisin nyt raskaaksi, pitäisinkö lapsen ja vastaus on että pitäisin. Todennäköisesti saisin kuulla paljon negatiivistä palautetta päätöksestäni. Ymmärrän niitäkin jotka tekee abortin, tai eivät halua lapsia ollenkaan. Mutta sitä en ymmärrä, miksi teiniäidit nähdään nyky yhteiskunnassa niin negatiivisessa valossa? Ihmisiä me kaikki ollaan. 

Toivottavasti tää postaus herätti ajatuksia, kerro toki oma mielipiteesi kommenttikenttään! 


<3:llä Elmiira

20 kommenttia:

 1. Oon samoilla linjoilla sun kanssa! Se on täysin ihmisestä kiinni, millainen äiti hän sattuu olemaan. Ei kaikki teinit tai kaikki aikuisetkaan ole samanlaisia keskenään, joten yleistämistä pitäisi kyllä välttää. Mun kummitäti sai ekan lapsen 15 vuotiaana, eikä sen tyttärestä kyllä yhtään sen huonompaa tullut kuin muistakaan lapsista.

  http://love-ornothing.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onhan niitäkin teiniäitejä jotka eivät pysty huolehtimaan lapsestaan, mutta sellaisia äitejä nyt löytyy ihan joka ikäluokasta.

   Poista
 2. Hieno teksti, mutta mun mielestä se on vaan niin ettei lapsien kuulu tehdä lapsia. Oon ite työskennelly nuorten parissa ja suurimman osan ajatuksenjuoksu ei riitä huolehtimaan täysin edes itsestään. Toki poikkeuksiakin on.

  Huonoja vanhempia on tietysti joka ikäluokassa, esimerkkinä oma sukulainen nuoruudessaan, päihteet ja juhliminen vei lopulta 4 lasta huostaanottoon . Toki olihan tämä itsekkin todella nuori 17-20.

  Näen henkilökohtaisesti asian niin, että 18-vuotias joka on lain mukaan aikuinen, on myös vasta silloin aikuinen tekemään lapsia. Ihan jo senkin takia, että tiettyihin asioihin tarvitaan ala-ikäiseltä huoltajan suostumus, niin tuntuu hassulta, että tälläinen "lainmukainen lapsi" huolehtii toisesta lapsesta.

  Oikeesti mua ei kyllä kiinosta, vaikka 10 vuotiaat alkaisi tehdä mukeloita, ei vaikuta mun elämään millään tavalla, vaikka mulla mielipide asiasta onkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itsekkin jollain tasolla sitä mieltä, että lapsien ei kuulu tehdä lapsia. Mutta jos vahinko sattuu, niin mun mielestä esimerkiksi 17 vuotias voi olla jo ihan kykenevä huolehtimaan lapsesta. Sitä en ymmärrä, että alaikäisenä vartavasten yritetään lasta.

   Poista
 3. Tosi hyvä mielipidepostaus! Näitä lisää:)

  VastaaPoista
 4. Makeet tekstii ! Ihanaa rt joku aattelee tollee ! :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava postaus! Puhut täyttä totta. Oisin ite voinu kirjottaa ihan saman jutun alusta loppuun.

  http://millamirjamsusanna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan olonen tää sun blogi! oot tosi kaunis :)

  annika-its-all-me.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. minusta äidiksi saa tulla silloin kun on valmis ja siihen on mahdollisuus..:) vaikka olisikin alle 20 ;o mutta niih..hyvä mielipidepostaus ja oot muuten tosi nätti (:

  forangelseyes.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Mä haluan tuntea ihmisen, ennen kuin rupean arvostelemaan. Toiset ei aikuistu ikinä, toiset ovat valmiita kantamaan vastuuta jo ennen täysi-ikääkin!

  VastaaPoista
 9. Oot täysin samaa mieltä! Niin inhottavaa kun kaikkea yleistetään.. Tiedän monta teiniäitiä, jotka ovat saaneet kasvatettua lapsensa hyvin ja jopa paremmin kuin jotkut 30-vuotiaat äidit.

  http://iiratuuli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Minäkään en pidä yleistyksessä, mutta tavallaan "ymmärrän" sen. Vain niistä huonoista teiniäideistä, jotka eivät osaa huolehtia kunnolla edes itsestään puhutaan ja hyvin pärjäävät unohdetaan keskusteluista kokonaan.

  Olen samoilla linjoilla kanssasi. Fyysisellä iällä ei ole niinkään merkitystä, vaan sillä henkisellä. Siis, että ihminen on tarpeeksi kypsä ja kyvykäs huolehtimaan itsensä lisäksi toisesta, oli kyseessä sitten 17- tai 30-vuotias. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, mutta asiattomat kommentit heitän surutta jonnekkin bittiavaruuteen, josta en niitä takaisin kaipaa :)